DID YOU KNOW?  -- Three years before the 1995 Srebrenica Genocide, Serbs torched Bosniak villages and killed at least 3,166 Bosniaks around Srebrenica. In 1993, the UN described the besieged situation in Srebrenica as a "slow-motion process of genocide." In July 1995, Serbs forcibly expelled 25,000 Bosniaks, brutally raped many women and girls, and systematically killed 8,000+ men and boys (DNA confirmed).

13 May, 2012

PAMET U GLAVU BOŠNJACI DOK JOŠ NIJE KASNO

Etnička karta Bosne i Hercegovine iz 1991. godine po opštinama.
Autor: Ured visokog predstavnika za BiH.


Nepobitna je činjenica da BiH ne bi postojala ni dvije sekunde bez bošnjačkog naroda, stoga pamet u glavu Bošnjaci dok jos nije kasno.

I. Mi  nismo ni Muslimani, ni Bosanci, ni Hercegovci, nego Bošnjaci.

Apeliramo na Bošnjake da se ne rasipaju na "Bosance", "Hercegovce", i "Muslimane." Ako se budemo izjašnjavali kao “Bosanci”, “Hercegovci”, i/ili ”Muslimani”, mi ćemo  smanjiti  procentualnu zastupljenost Bošnjaka i  izgubiti  opštine i teritorije u kojima smo relativna većina. Te izgubljene opštine i taj izgubljeni teritorij potom će pripasti Hrvatima i Srbima

Bosna i Hercegovina postoji jedino zato što Bošnjaci nisu prihvatili njenu podjelu. Što se tiče Srba i Hrvata, BiH bi davno bila uništena.

II. Osigurajmo da i naši potomci budu Bošnjaci.

Mješoviti brakovi ruše etnički identitet grupe/a i sa time ugrožavaju kompaktnost iste/ih. Nadalje, mješani brakovi vode ka  asimilaciji  Bošnjaka u Srbe, Hrvate i “neopredjeljenje” i time smanjuju broj Bošnjaka, a povećavaju broj Srba i Hrvata - što doprinosi i postepenom  uništavanju  opstojnosti naše maternje domovine Bosne i Hercegovine koja bi bez Bošnjaka odavno bila u sastavu Velike Srbije i Velike Hrvatske

Produkt tih mješanih brakova su u većem broju slučajeva djeca koja
bivaju  pokrštena  (primjer
Alenka Ban i Ornela Ban) ili imaju  krizu/probleme  sa svojm nacionalnim identitetom (primjer Nino Zelenika), jer su “neopredjeljeni”, tj. nemogu da se opredjele ni za jednu stranu. Oni za sebe tvrde da su ‘Bosanci’ ili ‘Hercegovci’ i time smanjuju broj Bošnjaka na popisima stanovništva (ovakvim pristupom Bošnjaci od relativne većine postaju  manjina  u etnički mješovitim opštinama, a teritorij takvih opština pada u ruke Srbima i Hrvatima).