DID YOU KNOW?  -- Three years before the 1995 Srebrenica Genocide, Serbs torched Bosniak villages and killed at least 3,166 Bosniaks around Srebrenica. In 1993, the UN described the besieged situation in Srebrenica as a "slow-motion process of genocide." In July 1995, Serbs forcibly expelled 25,000 Bosniaks, brutally raped many women and girls, and systematically killed 8,000+ men and boys (DNA confirmed).

25 June, 2012

RS: 300,000 DEM ZA FINANSIRANJE NEGIRANJA GENOCIDA UZ "HISTORIJSKI PROJEKAT SREBRENICA"

Emir Suljagić, koordinator projekta “Glasaću za Srebrenicu”


Genocidna Tvorevina Republika Srpska finansira negiranje genocida kroz tkz. "Historijski Projekat Srebrenica" koji vodi mentalno poremećeni Stefan Karganović (poznatiji i kao Stephen Karganovich).

OSLOBODJENJE — U budžetu Republike Srpske za 2012. godinu iznosom od 300.000 maraka finansira se nevladina organizacija “Historijski projekat Srebrenica” sa sjedištem u Holandiji, koja za cilj ima negiranje genocida u Srebrenici.

Na internet stranici ove mračnjačke organizacije stoje gnusne laži poput ove:

“Od 8.000 civilnih žrtava koje je navodno strijeljala vojska RS jedva za 10 posto postoje relevantni stručni nalazi koji to dokazuju. To na što se bošnjačka strana poziva kao dokaz ne bi prihvatila ni jedna ozbiljna kriminološka ili medicinska, a pogotovo sudska ekspertiza u civiliziranom svijetu”.

Jedna od aktivnosti u negiranju genocida koje sprovodi “Historijski projekat Srebrenica”, plaćena novcima poreznih obveznika Bosne i Hercegovine među kojima su i povratnici, žrtve genocida u Srebrenici jeste i predavanje koje će večeras u Beogradu održati Stefan Karganović, predsjednik organizacije “Historijski projekat Srebrenica”, o temi “Srebrenica: falsifikovanje istorije” u prostorijama Beogradskog kulturnog kluba.

Namjere režima Milorada Dodika, koji i sam negira genocid, prema mezarju u Potočarima najbolje dokazuje ova, direktna budžetska podrška projektu koji ima za cilj isključiti negiranje genocida.

Stoga, još jednom pozivamo sve građane Bosne i Hercegovine koji se slažu s nama da je negiranje genocida nedopustivo te da na politiku SNSD-a i Milorada Dodika odgovore još masovnijom registracijom u Srebrenici, saopćila je Građanska inicijativa “Glasaću za Srebrenicu”.